Tökéletes vanília puding
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1/2 c. kristálycukor
2 evőkanál kukoricakeményítő
1/2 tk. kóser só
2 1/2 c. teljes tej
3 nagy tojássárgája
2 evőkanál vaj
1 vaníliarúd
1 tk. tiszta vanília kivonat
tejszínhab tálaláshoz
Elkészítés:
Egy közepes serpenyőben keverjük össze a cukrot, a kukoricakeményítőt és a sót. Lassan felöntjük a tejjel, kevergetve. Helyezzük a serpenyőt közepes lángra, és keverjük addig, amíg a keverék fel nem forr, 6 perc alatt.
A tojássárgákat egy közepes hőálló tálba tesszük, és világos habosra verjük. Lassan öntsük hozzá körülbelül 1/2 csésze forró keveréket, folyamatos keverés mellett. Folyamatos kevergetés mellett lassan öntsük vissza a tojásos keveréket a serpenyőbe.
Tegyük vissza közepes lángra, keverjük, amíg pudingszerű állagúra be nem sűrűsödik, körülbelül 3 perc alatt.
Vegyük le a tűzről, és keverjük simára a vajat, a vaníliarúd magokat és a vaníliakivonatot. Ha a keverék csomósnak tűnik, szűrjük át egy finom hálószűrőn.
Öntsük egy nagy tálba, és helyezzünk műanyag fóliát közvetlenül a puding felületére. Hűtőbe tesszük, amíg ki nem hűl, kb. 2 órára.
Tálaláskor kanalazzuk tálakba, és a tetejére díszítjük tejszínhabbal és tördelt ostyával.
Tökéletes vanília puding eredeti receptje és képe:delish
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu