Krémes kelkáposzta és gnocchi sütés

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 fürt kelkáposzta; szárak eltávolítva és levelek tépve (összesen kb. 24 db csomagolva)

3 evőkanál sótlan vaj
2 nagy medvehagyma finomra vágva
3 gerezd fokhagyma finomra vágva
3 evőkanál liszt
4 csésze teljes tej
2 tk. dijoni mustár
csipet őrölt szerecsendió
frissen őrölt fekete bors
1 csomag hűtött burgonyás gnocchi reszelt sajt (kb. 2 csésze) osztva
parmezán finomra reszelve (kb. 1/4 csésze.)


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt kb 180 fokra. Egy nagy fazékban közepes-magas lángon hevítsük olajat. Egyszerre egy nagy marékkal adjunk hozzá kelkáposztát, dobjuk fel fogóval, és enyhén fonnyasztjuk meg a kelkáposztát addig amíg a levelei élénkzöldek és éppen fonnyadtak, összesen körülbelül 5 percig. Ízesítsük a kelkáposztát 1/2 teáskanál sóval, és tegyük át egy 2 literes sütőedénybe. Ugyanabban az edényben közepes lángon felolvasztjuk a vajat. Főzzük a medvehagymát és a fokhagymát gyakran kevergetve puhára és világos aranybarnára 3-5 perc alatt. Hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve enyhén pirulásig főzzük, még körülbelül 1 percig. Habverés közben lassan öntsük hozzá a tejet, amíg össze nem áll és sima nem lesz. Belekeverjük a mustárt, a szerecsendiót, 3/4 teáskanál sót és 1/4 teáskanál borsot. Keverjük hozzá a gnocchit. Forraljuk fel a keveréket közepes lángon, időnként megkeverve, és főzzük, amíg kissé besűrűsödik, körülbelül 1 percig. Vegyük le az edényt a tűzről, és keverjünk bele 1 csésze (Monterey Jack) reszelt sajtot, amíg elolvad. Tegyük vissza a főtt kelkáposztát az edénybe, és keverjük össze, majd kaparjuk ki a kelkáposzta keveréket a tepsibe. A tetejére tegyünk parmezánt és a maradék 1 csésze reszelt sajtot. 16-20 percig sütjük, amíg a töltelék bugyborékol, és a teteje aranybarnára sül. Tálalás előtt 10 percig hagyjuk hűlni.


Krémes kelkáposzta és gnocchi sütés eredeti képe és receptje:delish

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu