Sült birsalma madeirával

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 nagy birs meghámozva és felszeletelve
100 g cukor
1 vaníliarúd
1 narancs
½ citrom leve
300 ml madeira(likörbor)
350 ml tejszín
150 ml görög joghurt
marék pirított mogyoró


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt kb. 180C/160C hőmérsékletre.A birsalmát egy kivajazott tepsibe vagy serpenyőbe rendezzük és szórjuk meg a cukorral és a vaníliamaggal, a hüvelyt is beledobjuk. Hozzáadjuk a narancshéjat és a citromlevet, majd felöntjük a madeirával és 100 ml vízzel. Fedjük le alufóliával, és süssük kb. 25-30 percig, amíg a birs rózsaszínű és nagyon puha nem lesz. Hagyjuk kihűlni, majd a birsalma felét pürésítsük, a másik felét pedig apróra vágjuk. Keverjük össze a pürét és a finomra vágott birsalmát. A tejszínt kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a görög joghurtba és egy kevés szirupba. A birsalma keverékkel és a sziruppal poharakba rétegezzük. A tetejére szórjuk a mogyorót, és tálaljuk.


A madeira borral és krémes görög joghurttal megtűzdelt birsalmát rétegezve remek őszi desszert lesz. A tetejére pirított mogyorót teszünk, hogy még ropogós legyen Az eredeti receptje és képe a Sült birsalma madeirával:bbcgoodfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu