Krémsajtos, kókuszos lágy desszert

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
kókuszreszelék 200 gr
tej 1 liter
liszt 1 csésze (220 ml)
cukor 1 csésze (200 ml)
vaj 50g
1 gr vaniliáscukor
100 gramm krémsajt
450 gramm tejszín
50 g porcukor
darált dió 50g


Elkészítés:
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.Erre szórunk kókuszreszeléket, mindenhová jusson. Egy fazékba öntjük a tejet, hozzáadjuk még a cukrot,a lisztet.Kézi habverővel alacsony lángon folyamatosan kevergetve addig főzzük míg be nem sűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a vajat, és a van. cukrot.Elkeverjük. Ezt a masszát ráhelyezzük a kókuszreszelékre. Elsimítjuk, és hagyjuk kb. 4 órát hűlni. Mikor kihűlt szépen óvatosan kicsúsztatjuk a tepsiből. Egy tálba rakjuk a krémsajtot és robotgéppel elkeverjük. A tejszínt a hozzáadott porcukorral habbá verjük. Egy kicsi adagot hozzáadunk a krémsajthoz, és robotgébbel elkeverjük. Ezután mehet hozzá a többi is, és fakanállal óvatosan összeforgatjuk. Ezt a masszát rátesszük a kihűlt alapra. 8 részre vágjuk fel és a kapott darabok közepébe darált diót szórunk. Utána óvatosan feltekerjük egyesével.Dióval díszítve tálaljuk.


Tökéletes lágy desszert, gyorsan és egyszerűen elkészíthető és még gyorsabban fogyasztható. Az eredeti recept és kép a Krémsajtos, kókuszos lágy desszerthez:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu