Ropogós krumpli gombóc( sajtos, petrezselymes )

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
8 kis krumpli
2 fej hagyma
75 gr sajt
petrezselyem

fekete bors
4 ev. búzaliszt
2 tojás
zsemlemorzsa
egy ev. vaj.


Elkészítés:
A burgonyát felkockázzuk, megfőzzük. A hagymát, és a petrezselymet apróra felvágjuk. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A krumplit hagyjuk kihűlni. A hagymát megdinszteljük, és utána hozzákeverjük a vajat.Amikor a vaj felolvadt hozzáadjuk a sajtot. Összekeverjük és megolvasztjuk a sajtot is. Egy tálba mehet a lereszelt burgonya, a hagymás sajtos massza, bors, petrezselyem,só.Összeforgatjuk. Egy lágy masszát kell kapnunk. Hozzáadjuk a lisztet és összekeverjük. Majd kis gombócokat formálunk belőle. 2 tojást pici sóval felverjük. A burgonyagombócokat először megforgatjuk tojásban, majd zsemlemorzsában. Forró olajban aranybarnára kisütjük.


Ropogós krumpli gombóc( sajtos, petrezselymes ) eredeti receptje és képe:youtube Remek ötlet uzsonnára vagy vacsorára! Kiadós és finom!

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu