Áfonyás-narancsos gyümölcskenyér

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 csésze liszt
¾ csésze cukor
1 ½ teáskanál sütőpor
¾ teáskanál só
½ teáskanál szódabikarbóna
¼ csésze sótlan vaj darabokra vágva
¾ csésze narancslé
1 evőkanál reszelt narancshéj
1 nagy tojás felverve
1 csésze apróra vágott áfonya
½ csésze darált dió (opcionális)


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 C°-ra. Kivajazunk egy őzgerinc formát. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a szódabikarbónát. Keverjük hozzá a vajat a lisztes keverékhez, amíg össze nem áll. Adjunk hozzá narancslevet, narancshéjat és tojást; jól összekeverjük. Tegyük bele az áfonyát és a diót. Az előkészített tepsibe kanalazzuk a tésztát.Az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön, 60-75 percig. Hűtsük a serpenyőben 10 percig, mielőtt kivesszük, hogy teljesen kihűljön egy rácson.


Áfonyás-narancsos gyümölcskenyér eredeti receptje és képe:allrecipes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu