Rizses sült csirke

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
3 csirkemell

frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál szezámolaj
1 közepes hagyma apróra vágva
2 sárgarépa
meghámozva és felkockázva
3 gerezd fokhagyma darálva
1 evőkanál. frissen darált gyömbér
4 csésze főtt fehér rizs
3/4 csésze mirelit borsó
3 nagy tojás felverve
3 evőkanál alacsony nátriumtartalmú szójaszósz( opcionális )
2 zöldhagyma vékonyra szeletelve


Elkészítés:
Egy közepes serpenyőben közepes lángon hevítsünk olívaolajat. A csirkemellet mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd a serpenyőbe tesszük, és oldalanként 8 perc alatt aranysárgára sütjük. Vegyük ki a serpenyőből és hagyjuk 5 percig pihenni, majd vágjuk falatnyi darabokra. Ugyanabban a serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál szezámolajat. Adjuk hozzá a hagymát és a sárgarépát, és főzzük puhára, 5 percig, Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és főzzük illatosra, még 1 percig. Keverjük hozzá a rizst és a borsót, és főzzük, amíg fel nem melegszik, kb. 2 percig. A serpenyő egyik oldalára toljuk a rizst, a másik oldalára pedig a maradék evőkanál szezámolajat. Hozzáadjuk a tojást, és majdnem teljesen készre keverjük, majd a tojásokat beleforgatjuk a rizsbe. Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe szójaszósszal és zöldhagymával, és keverjük össze.


Rizses sült csirke eredeti receptje és képe:delish

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu