Serpenyős csirke( csirkecomb )

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
8 bőrös csirkecomb

frissen őrölt fekete bors
extra szűz olívaolaj
1 hagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma darálva
2 sárgarépa szeletelve
kb. 25 dkg szeletelt gomba
kakukkfű
1/2 c. száraz fehér bor
kb. 80 dkg zúzott paradicsom
3 evőkanál lecsepegtetett kapribogyó
1/4 c. frissen vágott petrezselyem


Elkészítés:
Egy nagy, öntöttvas serpenyőt nagy lángon előmelegítünk. A csirkecombot alaposan szárítsuk meg, majd ízesítsük sóval és borssal. Adjunk hozzá egy csepp olívaolajat, és süssük a csirkét a bőrével lefelé két részletben, amíg a bőr ropogós és aranybarna nem lesz, oldalanként körülbelül 5 percig. Tegyük át egy edénybe, bőrös felével felfelé, és tegyük félre. Csökkentsük a serpenyő hőjét közepesen magasra. Meglocsoljuk olívaolajjal, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát, a gombát és a kakukkfüvet, és 3-4 percig főzzük. Adjunk hozzá fehérbort, és forraljuk fel. Ha felforrt, közepes lángra állítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot és a kapribogyót, sózzuk és borsozzuk. Tegye a csirkét a serpenyőbe, bőrével felfelé egyetlen rétegben. Fedjük le fedővel és pároljuk 15-20 percig.Vegyük le a fedőt, és díszítsük petrezselyemmel, majd azonnal tálaljuk serpenyőben.


Serpenyős csirke képe és receptje eredetileg:delish

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu