Szalonnás tészta paradicsomos tésztaszósszal

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
160 g spagetti
1 tk olívaolaj (vagy vaj)
150-180g bacon kockára vágva
1 gerezd fokhagyma felaprítva
1/2 hagyma apróra vágva
400 g konzerv zúzott paradicsom

bors
csipetnyi cukor ha szükséges
extra szűz olívaolaj
finomra vágott petrezselyem


Elkészítés:
Tegyünk egy nagy fazék vizet a tálba. Adjunk hozzá egy csipet sót. Főzzük a tésztát a csomag szerint. Közben egy serpenyőben nagy lángon olajat hevítünk. Adjunk hozzá bacont és sütjük 1 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a hagymát, és főzzük 3 percig, vagy amíg a hagyma áttetsző lesz, és a szalonna aranybarna nem lesz. Kívánság szerint a felesleges zsírt lecsepegtetjük. Öntsünk ki egy bögre tésztafőző vizet, majd öntsünk körülbelül 1/2 csészényit serpenyőbe. Forraljuk fel és keverjük össze, majd kaparjuk ki a serpenyőt, hogy a serpenyőre ragadt darabkák feloldódjanak a folyadékban. Hozzáadjuk a paradicsomot, lassú tűzön főzzük és 2 percig főzzük, majd kicsit hagyjuk hűlni. A tésztát lecsepegtetjük, vagy ha jól időzítettük, csipesszel tegyük át közvetlenül az edényből a serpenyőbe. Két fakanállal óvatosan forgassuk a serpenyőben, az egész a tésztára kerüljön szósz. Ha túl sűrű lenne, csak adjunk hozzá még egy csepp tésztafőző vizet. Ízesítsük sóval, borssal. Azonnal tálaljuk, ízlés szerint parmezánnal, petrezselyemmel és utolsó csepp olívaolajjal díszítve.


Szalonnás tészta paradicsomos tésztaszósszal eredeti receptje és képe:recipetineats

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu