Rizses tonhalas egytálétel

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
egy csésze rizs
250 g lecsepegtetett tonhal
3 tojás
250 ml tejszín
egy hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 szál friss petrezselyem

fekete bors
oregánó
sajt
olaj


Elkészítés:
Forrásban lévő enyhén sós vízben megfőzzük a rizst. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Beletesszük a felaprított hagymát és fokhagymát, kicsit megsütjük. Ezután mehet hozzá a tonhal, petrezselyem. Kb. 2-3 percig sütjük. Közben mehet rá só, bors ízlés szerint. A már főtt rizsre ráöntjük és összekeverjük. Egy jénai tálba tesszük. Előtte a jénai alján megkenjük olajjal. Három tojást felverjük és hozzákeverjük a tejszínt, kicsi frissen őrölt borssal megkeverjük. Mehet rá a rizsre,egyenletesen elkenjük rajta. Reszelt sajtot szórunk a tetejére, plusz egy kis morzsolt oregánót, és olíva olajat. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon kb. 20 percig sütjük.


Az eredeti recept és kép a Rizses tonhalas egytálételhez:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu