Tejszínes gombás tészta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
1 hagyma apróra vágva
250 g gomba szeletelve
1 gerezd fokhagyma finomra reszelve
100 ml száraz fehérbor
200 ml tejszín
1 citrom csak a héja
200 g parmezán lereszelve plusz a tálaláshoz
300 g tagliatelle ( szélesmetélt )
½ csokor petrezselyem apróra vágva


Elkészítés:
Melegítsük fel az olajat és a vajat egy közepes lábasban . A hagymát lassú tűzön 10 percig pirítjuk, vagy amíg megpuhul és áttetsző lesz. Hozzáadjuk a gombát, és közepes lángon 10 percig főzzük. Adjuk hozzá a fokhagymát és főzzük 2 percig. Hozzáadjuk a bort, és lassú tűzön felforraljuk, a folyadékot felére csökkentjük. Hozzáadjuk a tejszínt és lassú tűzön felforraljuk, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a parmezánt. Sóval és sok fekete borssal ízesítjük. Közben főzzük ki a tésztát a csomagolási utasítások szerint. Tartsunk meg 100 ml tésztavízből. Dobjuk a tésztát a serpenyőbe a tejszínes szósszal és annyi vízzel, hogy fellazuljon. Keverjük át a petrezselymet, osszuk tálakba, és ha úgy tetszik, adjunk hozzá sajtot.


Készítsd el ezt a krémes gombás tésztaételt olyan napokon, amikor egy nagy tál kényelemre van szükséged. A tejszín, a parmezán, a fehérbor, a citromhéj és a petrezselyem gazdag és ízes vacsorát készíthetsz... Tejszínes gombás tészta eredeti receptje és képe:bbcgoodfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu