Csirke és baconös tészta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
1 hagyma finomra vágva
1 nagy gerezd fokhagyma finomra reszelve
200 ml tejszín
100 g mascarpone
75 g parmezán finomra reszelve
1 csirkehúsleves kocka
2 főtt csirkemell (kb. 210g) felaprítva
szalonna durvára vágva
300 g tagliatelle( hosszúmetélt )
¼ kis csokor petrezselyem finomra vágva
zöld saláta tálaláshoz


Elkészítés:
Melegítsük fel az olajat és a vajat egy közepes serpenyőben alacsony lángon, és pirítsuk meg a hagymát 10 percig, vagy amíg megpuhul és áttetsző lesz. Adjuk hozzá a fokhagymát, és főzzük még 2 percig. Hozzáadjuk a tejszínt, a mascarponét, a parmezánt és a leveskockát. Keverjük össze, és adjuk hozzá a főtt csirkét és a szalonnát, hogy átmelegítsük. Közben főzd ki a tésztát a csomagolási utasítások szerint. Tartson 100 ml tésztavízből. Dobjuk bele a tésztát a tejszínes szószba és annyi vizet, hogy fellazuljon. Ízesítsük fekete borssal. A tetejét petrezselyemmel megszórjuk, és zöldsalátával tálaljuk.


Az eredeti kép és recept a Csirke és baconös tésztához:bbcgoodfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu