Félédes csokoládéhab

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1/4 csésze félédes csokoládé chips
1 evőkanál víz
1 nagy tojássárgája enyhén felverve
1-1/2 teáskanál vanília kivonat
1/2 csésze kemény habtejszín
1 evőkanál cukor
Választható: tejszínhab és málna


Elkészítés:
Egy kis serpenyőben olvasszuk fel a csokoládédarabkákat vízzel; simára keverjük. Keverjünk egy kis mennyiségű forró csokoládé keveréket a tojássárgájába; tegyük vissza az egészet a serpenyőbe, folyamatosan keverjük. Főzzük és keverjük 2 percig, vagy amíg kissé besűrűsödik. Vegyük le a tűzről; keverjük hozzá a vaníliát. Gyorsan áttesszük egy kis tálba. Időnként megkeverjük, amíg teljesen ki nem hűl. Egy kis tálban felverjük a tejszínt, amíg sűrűsödni kezd. Adjunk hozzá cukrot; addig verjük, amíg lágy csúcsok képződnek. A kihűlt csokis keverékhez keverjük. Fedjük le és tegyük hűtőbe legalább 2 órára. Ízlés szerint tejszínhabbal és málnával díszítjük.


Félédes csokoládéhab eredeti kép és hab:tasteofhome

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu