Házi karamell

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
250 gramm cukor
víz
250 ml habtejszín(zacskós)
pici só
5 dkg vaj


Elkészítés:
Egy tapadásmentes lábasban a cukrot felöntjük annyi vízzel amennyit felvesz, hevítjük közepes lángon. Addig melegítjük amíg aranybarna nem lesz. Keverni nem szabad, hanem az edényt rázogatva készítjük. Utána félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vajat. Amikor elolvadt a vaj, hozzáöntjük a tejszínt, pici sót és kézi habverővel simára keverjük. Tegyük vissza a tűzre és főzzük krémesre, fakanállal kevergetve, hogy le ne égjen.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu