Egyszerű citromtúró

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
3 nagy tojás
1/2 csésze kristálycukor
csipet finom tengeri só
1 tk reszelt citromhéj 1 közepes citromból
1/2 csésze friss citromlé-3 citromból leszűrve
6 evőkanál sótlan vaj apróra vágva
1/2 teáskanál vanília kivonat


Elkészítés:
Egy közepes serpenyőben keverjük össze a tojást, a cukrot, a reszelt citrom héját és egy csipet sót. Erőteljesen keverjük, amíg jól össze nem áll, habos lesz és világos színű lesz. Felverjük a citromlével, amíg el nem keveredik. Adjunk hozzá vajdarabokat, és állítsuk lassú tűzre, és folyamatosan keverjük, amíg a vaj elolvad és a keverék besűrűsödik (7-9 perc). A citromtúró körülbelül 70-75˚C körül sűrűsödik. Ha látjuk, hogy elkezd bugyborékolni, hagyjuk pár másodpercig enyhén párolni, majd vegyük le a tűzről körülbelül 75-80 ˚C-on. Szűrjük át a keveréket egy finom szitán. Dobjuk ki a szitán maradt szilárd anyagot. Belekeverjük a vaníliakivonatot. Hagyjuk lehűlni a keveréket szobahőmérsékletre, majd lefedve tárolja a hűtőszekrényben, hogy teljesen megdermedjen. Hűtőben akár egy hétig is eláll.


Egyszerű citromtúró képe és receptje eredetileg:natashaskitchen

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu