Áfonyás morzsasüti

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
az öntethez:
6 evőkanál cukor
½ csésze liszt
1 teáskanál őrölt fahéj
¼ teáskanál só
4 evőkanál sótlan vaj

a tortához: 2 csésze liszt
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
1 rúd (½ csésze) sózatlan vaj
¾ csésze kristálycukor
2 nagy tojás
1½ teáskanál vanília kivonat
1 teáskanál citromhéj
½ csésze tej


Elkészítés:
Az öntet: Egy kis tálban keverjük össze a cukrot, a lisztet, a fahéjat és a sót. Addig keverjük, amíg a cukor elkeveredik. Mehet bele a vaj, amíg omlós állapotot nem kapunk. Hűtőbe tesszük felhasználásig. Melegítsük elő a sütőt 190°C- ra , és állítsunk egy sütőrácsot középső helyzetbe. Egy négyzet alakú serpenyőt kenjünk ki vajjal vagy tapadásmentes főzőspray-vel.

Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Félretesz, mellőz. Elektromos mixer edényében a vajat és a kristálycukrot körülbelül 2 perc alatt krémesre keverjük. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, kaparjuk le az edény oldalát, és minden hozzáadás után alaposan verjük fel. Belekeverjük a vaníliakivonatot és a citromhéjat. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket, felváltva a tejjel, és alacsony sebességgel keverjük össze. Adjuk hozzá a bogyókat a tésztához, és egy spatulával óvatosan forgassuk össze, amíg egyenletesen el nem oszlik. Ne keverjük túl. Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, és egyenletesen terítsük el. Az öntetet egyenletesen rászórjuk a tésztára. Süssük 40-45 percig, amíg a szélei aranybarnák nem lesznek, és a tortapróba tiszta lesz. Hagyjuk hűlni a serpenyőben egy rácson körülbelül 20 percig, majd közvetlenül a serpenyőből tálaljuk.


Áfonyás morzsasüti(más néven Blueberry Boy Bait) eredeti receptje és képe:onceuponachef

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu