Firenzei csirke

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3-4 csont nélküli csirkecomb
2 gerezd fokhagyma összezúzott
¼ csésze extra szűz olívaolaj
2 tk édes paprika
½ teáskanál fekete bors
½ teáskanál só
½ teáskanál kurkuma
¼ csésze fehérbor
2 csésze tejszín
3 csésze friss spenótlevél
⅓ reszelt parmezán sajt
1 friss hagyma szár


Elkészítés:
Készítsünk pácot extra szűz olívaolajból, fokhagymából, fekete borsból, sóból, kurkumából és édes paprikából.Tegyük a pácot egy cipzáras zacskóba, mehet hozzá a csirkecombok, és tegyük be a hűtőszekrénybe. Hagyjuk a csirkét pácolódni két órán keresztül. Süssük a csirkét egy tapadásmentes serpenyőben, mindkét oldalát 8-10 percig. Ha megsült, tegyük félre a csirkét.Máztalanítsuk a serpenyőt borral. Adjuk hozzá a spenótot, a tejszínt a serpenyőbe, és főzzük öt percig közepes lángon Adjunk hozzá parmezánt, és főzzük további két percig.Helyezzük vissza a csirkét a serpenyőbe, és hagyjuk további két percig főzni.A friss hagymát apróra vágjuk, és a csirkére szórjuk.Forrón tálaljuk...


Firenzei csirke recept eredeti receptje és képe:easychickenrecipes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu