Serpenyőben sült csirkemell

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4 csont nélküli bőr nélküli csirkemell
kóser só ízlés szerint
ízlés szerint őrölt fekete bors
⅓ csésze liszt
1 teáskanál szárított petrezselyem
1 teáskanál őrölt paprika
1 teáskanál reszelt fokhagyma
½ teáskanál reszelt hagyma
½ teáskanál szárított bazsalikom
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál sótlan vaj
citrom vagy lime szeletek választható tálaláshoz
friss petrezselyem választható díszítéshez


Elkészítés:
Főzés előtt 15 perccel vegyük ki a csirkemellet a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékleten állni. Helyezzük a melleket két darab műanyag fólia közé, és mindegyiket egyenletes vastagságúra kloffoljuk. Papírtörlővel szárítsuk meg mindegyik mellet, majd ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal. Egy sekély keverőtálban keverjük össze a lisztet, a szárított petrezselymet, a paprikát, a fokhagymát, a hagymát, a bazsalikomot, valamint ízlés szerint sót és borsot; jól felverjük. A csirkedarabokat egyenként átforgatjuk a liszten. Rázzuk le a felesleget, majd tegyük tányérra. Melegítsünk fel 1½ evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben közepesen magas lángon. Amikor az olaj forr, adjunk hozzá 2 szelet csirkét a serpenyőbe. Zavartalanul főzzük 4-5 percig, majd fordítsuk meg a csirkét. Olvasszuk fel 1 evőkanál vajat a serpenyőben, és főzzük további 5-6 percig, vagy amíg a belső hőmérséklet el nem éri a kb. 80°C-ot. Tegyük ki a csirkemelleket egy tányérra, és fedjük le, hogy melegen tartsák. Ismételjük meg a maradék csirkével. Amikor az összes csirke megsült és legalább 10 percig pihent, tegyük át vágódeszkára, és szeleteljük fel, vagy tálaljuk tetszés szerint.


Az eredeti recept és kép a Serpenyőben sült csirkemellnek:easychickenrecipes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu