Burgonya lepény húsos töltelékkel

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
burgonya 350 gr
só 1 tk
cukor 1 evőkanál
tojás 1 db
élesztő 1 evőkanál
liszt 500 gr
darált hús 300 gr
hagyma 1 darab

bors
fűszerek ízlés szerint
forró víz 50 ml
olaj sütéshez


Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, és krumplinyomóval összetörjük. A fözővízből öntünk rá kb. 200 ml -it. Összekeverjük. Mehet bele só, cukor és egy tojás. Összedolgozzuk. A szárított élesztőt hozzáadjuk a lisztel együtt. Ezt a tálban összegyúrjuk. Amikor egyneműsödött egy kicsi olajjal meglocsoljuk, összegyúrjuk. Lefedjük fóliával és hagyjuk állni kb. egy órát. A darált húsba reszelünk egy fej hagymát. MEhet hozzá só, bors, fűszerek ízlés szerint. Beleöntjük az 50 ml forró vizet. Összegyúrjuk. A tésztát kis darabokra vágjuk és a közepébe teszünk a húsból. Kis gombócokat formálunk belőle, majd kilapítgatjuk kis lepénnyé. Forró olajban aranybarnára sütjük.


Burgonya lepény húsos töltelékkel eredeti receptje és képe:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu