Tiramisu epres

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
100 gramm eper
30 gramm cukor
1 evőkanál citromlé
200 ml 33% zsírtartalmú tejszín
20 gramm cukor
200 g mascarpone vagy krémsajt
egy csipet vanília
kedvenc keksz vagy babapiskóta


Elkészítés:
Egy serpenyőbe tesszük a felkockázott epret, cukrot, citromlevet.Összekeverjük.Forrásig melegítjük, hogy a cukor felolvadjon. Leszűrjük. Egy tányérba mehet az eper, egy másikba a lé. Egy tálba mehet a tejszín, cukor, Felverjük , ezután hozzáadjuk a mascarponét, egy csipet vaníliaaromát, tovább verjük habbá. Hozzáforgatjuk az előzőleg félretett egész epreket. A jénai aljára mehet a kedvenc kekszünk.Eperlével meglocsoljuk. A jénai szélére epreket szeletelünk. A keksz tetejére mehet a hab. Málnaporral megszórjuk, tetejét eperrel díszítjük. Betesszük kb. 2 órát hűtőbe pihenni.


Az eredeti Tiramisu epres receptje a youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu