Töltött kefires pogácsák

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
kefir 300 ml
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
tojás 1 db
cukor 1 teáskanál
só 0.5 teáskanál
liszt 450-480 gr
olaj 20 ml
reszelt sajt 200 gr
kolbász 200 gr reszelve
zöld hagyma ízlés szerint


Elkészítés:
Egy tálba öntjük a kefirt, szódabikarbónát.Kézi habverővel összekeverjük. Letakarjuk és hagyjuk kb. 5 percig pihenni. Hozzáadjuk a tojást, sót, cukrot. Összekeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, és egy kicsit összeforgatjuk. Meglocsoljuk olajjal és teljesen összegyúrjuk, letakarjuk, félretesszük. A sajtot és a kolbászt lereszeljük, daráljuk. Ízlés szerint zöldhagymát adhatunk hozzá. Összekeverjük. A tésztát 2 lapra kinyújtjuk.Elosztva (amekkorák a kis pogácsák lesznek) rátesszük a tölteléket. A felkockázás után látható széleket megkenjük vízzel. Ráhelyezzük a másik lapot. Elnyomkodjuk a két lap széleit. Utána pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A kis pogácsák széleit lenyomkodjuk, és forró olajban mindkét oldalát közepes lángon aranybarnára sütjük.


Töltött kefires pogácsák eredeti receptje és képe:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu