Csirke és zöldségkeverék

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
csirkemell( 455 g ) kockára vágva
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 kg brokkoli virágok( 455 g )
gomba( 225 g ) szeletelve
3 evőkanál olaj a sütéshez
Szósz
3 gerezd fokhagyma felaprítva
1 evőkanál gyömbér darálva
2 teáskanál szezámolaj
⅓ csésze csökkentett nátriumtartalmú szójaszósz( 80 ml )
1 evőkanál barna cukor
1 csésze csirkehúsleves( 240 ml )
¼ csésze liszt( 30 g )


Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben, közepes lángon adjunk hozzá 1 evőkanál olajat. Ha felforrósodott az olaj, adjuk hozzá a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, és pirítsuk, amíg meg nem pirul. A főtt csirkét kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat és hozzáadjuk a gombát. Amikor a gomba kezd megpuhulni, hozzáadjuk a brokkoli rózsákat, és kevergetve addig sütjük, amíg a brokkoli megpuhul. A megfőtt gombát és a brokkolit kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. Adjunk hozzá 1 evőkanál olajat a serpenyőbe, és pároljuk illatosra a fokhagymát és a gyömbért. Adjuk hozzá a szósz többi hozzávalóját, és keverjük simára. Tegyük vissza a csirkét és a zöldségeket a serpenyőbe, keverjük, amíg át nem melegszik.Forró rizzsel vagy tésztával tálaljuk.


Ez a mennyiség 6 adaghoz elegendő. Csirke és zöldségkeverék eredeti receptje és képe:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu