Könnyű csirkemelles penne tészta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
csirkemell( 680 g ) kockára vágva
2 evőkanál vaj
½ teáskanál szárított oregánó
½ teáskanál szárított bazsalikom
½ teáskanál só
½ teáskanál bors
főtt penne tészta( 455 g )
¼ csésze friss petrezselyem( 10 g )
¼ csésze reszelt parmezán sajt( 25 g ) Szósz:
2 evőkanál vaj
4 gerezd fokhagyma felaprítva
3 evőkanál liszt
2 csésze tej( 480 ml )
½ teáskanál szárított oregánó
½ teáskanál szárított bazsalikom
½ csésze reszelt parmezán sajt( 55 g )
½ teáskanál só
½ teáskanál bors


Elkészítés:
Egy serpenyőben, közepes lángon olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a csirkemellet. Sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük. Főzzük 8-10 percig, vagy amíg a csirke teljesen meg nem fő. Vegyük le a tűzről, és tegyük félre a csirkét. Ugyanabban a serpenyőben közepes lángon olvasszuk fel a vajat és adjuk hozzá a fokhagymát. Addig főzzük, amíg a fokhagyma el nem kezd puhulni. Adjuk hozzá a liszt felét a fokhagymához és a vajhoz, keverjük addig, amíg el nem keveredik. Ezután adjuk hozzá a többi lisztet és keverjük össze. Apránként öntsük hozzá a tejet, közben alaposan keverjük össze, amíg teljesen el nem keveredik, és a szósz sűrűsödni kezd. Ízesítsük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal, majd jól keverjük össze. Hozzáadjuk a parmezán sajtot, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Öntsük a szószt a főtt penne tésztára, adjuk hozzá a csirkét, és jól keverjük össze. Adjunk hozzá petrezselymet és extra parmezánt. Jól összekeverjük.


Eredeti receptje és képe a Könnyű csirkemelles penne tésztánaktasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu