Sült sertésszelet

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 csésze olaj a sütéshez
½ csésze liszt
½ teáskanál fűszersó vagy ízlés szerint

bors ízlés szerint
4 vastag sertésszelet


Elkészítés:
Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben közepes-magas lángon. A lisztet, fűszersót, sót, borsot papír- vagy műanyag zacskóban összekeverjük. Helyezzük a sertésszeleteket a zacskóba, és rázzuk fel, hogy bevonja. Rázzuk le a felesleges lisztet. A hússzeleteket forró olajban aranysárgára sütjük kívülről, és a leve átlátszóvá válik, oldalanként 4-5 percig. A közepébe helyezett maghőmérőnek legalább 63C° kell mutatnia. Tálalás előtt egy rácson vagy papírtörlőn szűrjük le.


Sült sertésszelet eredeti receptje és képe:allrecipes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu