Sült sertésszelet
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 csésze olaj a sütéshez
½ csésze liszt
½ teáskanál fűszersó vagy ízlés szerint
só
bors ízlés szerint
4 vastag sertésszelet
Elkészítés:
Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben közepes-magas lángon.
A lisztet, fűszersót, sót, borsot papír- vagy műanyag zacskóban összekeverjük.
Helyezzük a sertésszeleteket a zacskóba, és rázzuk fel, hogy bevonja. Rázzuk le a felesleges lisztet.
A hússzeleteket forró olajban aranysárgára sütjük kívülről, és a leve átlátszóvá válik, oldalanként 4-5 percig. A közepébe helyezett maghőmérőnek legalább 63C° kell mutatnia. Tálalás előtt egy rácson vagy papírtörlőn szűrjük le.
Sült sertésszelet eredeti receptje és képe:allrecipes
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu