Nyári grillezett sertésszelet

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 ½ csésze citromlé
1 ½ csésze méz
2 evőkanál Worcestershire szósz
1 gerezd fokhagyma felaprítva
¼ teáskanál szárított bazsalikom
4 vágott sertésszelet
1/2 hüvelyk vastag

őrölt fekete bors ízlés szerint


Elkészítés:
Keverjük össze a citromlevet, a mézet, a Worcestershire szószt, a fokhagymát és a bazsalikomot egy tálban. Öntsük a pác 1/2-ét egy visszazárható műanyag zacskóba; tegyük a sertésszeletet a zacskóba, nyomjuk ki a felesleges levegőt, és zárjuk le a zacskót. Hűtőben pácoljuk legalább 2 órát (legjobb egy éjszakán át). Melegítsük elő egy kültéri grillsütőt közepesen magas hőfokra, és enyhén olajozzuk be a rácsot. Vegyük ki a karajokat a zacskóból, és dobjuk ki a használt pácot. A szeleteket megszórjuk sóval és fekete borssal. Az előmelegített grillen 20-25 percig grillezzük a karajokat, amíg megbarnulnak, és belül már nem rózsaszínűek. Gyakran meglocsoljuk a fenntartott páccal, ügyelve arra, hogy a keverék ráfőjön a karajra. A szelet közepébe helyezett maghőmérőnek legalább 63 fokos hőmérsékletet kell mutatnia.


Ez a finom sertésszelet recept a nyár és a grillezés lényege! Mindig sikert aratnak.Elkészítési idő kb. 2 és fél óra.Az eredeti kép és recept a Nyári grillezett sertésszelethez:allrecipes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu