Japán palacsinta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 tojás (40 g sárga
70 g fehér)
40 g liszt
25 g tej
40 g cukor
1 g vanília kivonat
egy kis étolaj


Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk sárgájára és fehérjére. Hozzáadjuk a vanília aromát, beleszitáljuk a lisztet és kézi habverővel összekeverjük. A fehérjét felverjük ( a cukrot három részletbe adjuk hozzá ).A hab 1/3 harmadát a tojássárgás masszához adjuk. Majd hozzáadjuk az összeset.Habzsákba öntjük. Előmelegített serpenyőt megolajozzuk kis pogácsákat nyomunk rá. Kis vizet teszünk a serpenyő üres helyeire és fedő alatt sütjük kb. 2 percig. Kb. 2 perc sütés után újra adunk hozzá egy kis tésztát. Kb. 3 percig sütjük, majd megfordítjuk és fedő alatt kb. 5 percig sütjük. Sütés után mikor kihűl egy kicsit visszaesik a magassága.


Az eredeti kép és recept a Japán palacsintának:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu