Házi vanília fagylalt

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 ¼ csésze tej
1 csésze habtejszín
¾ csésze cukor
2 teáskanál vanília kivonat


Elkészítés:
A tejet, a tejszínt és a cukrot egy serpenyőben alacsony lángon addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Melegítsük csak addig, amíg a keverék forró, és egy kis habgyűrű jelenik meg a szélén. Öntsük a tejszínes keveréket egy önthető edénybe, például egy nagy mérőpohárba. Keverjük hozzá a vaníliakivonatot, és alaposan hűtsük le, legalább 2 órán keresztül. (A legjobb az éjszakai.) Öntsük a hideg fagylaltkeveréket egy fagylaltkészítőbe, és forgassuk össze a gyártó utasításai szerint 20-25 percig. Amikor a fagylalt puhára fagyott, azonnal tálaljuk, vagy helyezzünk egy darab műanyag fóliát közvetlenül a fagylaltra, és tegyük a fagyasztóba érlelésre, 2-3 órára.


Az eredeti recept és kép:allrecipes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu