Grillezett csirkemell chili pehelyel

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4-5 kis méretű csont nélküli- bőr nélküli csirkemell
Grillezett csirke pác:
2 evőkanál friss oregánó finomra vágva
2 evőkanál friss rozmaring finomra vágva
2 evőkanál friss kakukkfű finomra vágva (vagy kombinálva)
egy közepes citrom
4 gerezd fokhagyma finomra aprítva
1 1/4 teáskanál só
1/2 teáskanál frissen őrölt bors
1/4 teáskanál chili pehely - opcionális
1/4 csésze olívaolaj


Elkészítés:
A csirkemell legvastagabb részét vágjuk egyenletes vastagságúra. A pác elkészítése: A pác hozzávalóit egy kis tálban összekeverjük. 2 evőkanálnyit tegyünk félre (díszítéshez). Helyezzük a csirkét és a pácot egy tálba, sütőedénybe vagy nagy cipzáras zacskóba, és masszírozzuk be, hogy minden oldalát jól bevonja. Pácoljuk 30 percig, néhány óráig, egy éjszakán át vagy akár néhány napig. Grill: Melegítsük elő a grillt közepesen magasra. Vegyük ki a csirkemelleket a tálból, hagyjuk, hogy az olaj nagy része lecsepegjen - mielőtt óvatosan a grillre helyezzük. A citromokat félbevágjuk, nyitott oldalukkal lefelé is a grillre helyezzük. Nyugodtan adjunk hozzá bármilyen zöldséget a grillhez.Zárjuk le a grill fedelét és süssük 5-6 percig (vagy amíg mély, aranyszínű grillnyomok meg nem jelennek), mielőtt megfordítanánk. Süssük a másik oldalt 5-7 percig, és csökkentsük a hőt, vagy helyezzük át hűvösebb helyre, amíg a mell legvastagabb része már nem lesz rózsaszín. Tálalás előtt 5-10 percig pihentetjük.


Grillezett csirkemell chili pehelyel eredeti képe és receptje:feastingathome

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu