Uborkasaláta másként

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kis lilahagyma hosszában félbevágva vékonyra szeletelve
kb. 1 kguborka kockákra vágva 2 1/4 tk. só
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál mustár
1 tk. méz
1/4 tk. fekete bors
1/4 tk. darált pirospaprika (elhagyható)
1/3 c. apróra vágott friss kapor
1/4 c. vékonyra szeletelt metélőhagyma


Elkészítés:
Tegyük a hagymát egy kis tál jeges vízbe; hagyjuk 15 percig ázni. Közben tegyük az uborkát szűrőedénybe egy tál fölé, majd 2 teáskanál sóval besózzuk. Hagyjuk állni, időnként megforgatva, amíg az uborka el nem engedi a vizet, körülbelül 15 percig. Egy kis tálban keverjük össze az olajat, ecetet, citromlevet, mustárt, mézet, fekete borsot, pirospaprikát (ha használ) és 1/4 teáskanál sót. Távolítsuk el a felesleges vizet az uborkából, papírtörlővel itassa fel, majd öntsük át egy nagy tálba. A hagymát lecsöpögtetjük, és az öntettel, a kaporral és a metélőhagymával együtt a tálba tesszük. Jól összeforgatjuk. Hagyjuk állni, amíg a saláta felszívja az öntet egy részét, körülbelül 15 percig; sóval ízesítjük, ha szükséges. Előre is elkészíthetjük: A saláta 2 nappal előre összeállítható. Tároljuk légmentesen záródó edényben és hűtsük le. Hidegen tálaljuk.


Uborkasaláta másként képe és receptje eredetileg:delish

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu