Sajtos csirke és rizs
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
2 csont nélküli
bőr nélküli csirkemell hosszában félbevágva
só
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
2 evőkanál sós vaj (¼ rúd)
300 gramm sűrített tejszínes csirkeleves
1½ csésze csirkehúsleves
¼ teáskanál őrölt paprika
¼ teáskanál őrölt fekete bors
1¾ csésze nyers fehér rizs
1 csésze brokkoli rózsa
1 csésze karfiol rózsa
10-15 dkg sajt
Elkészítés:
A csirkemell mindkét oldalát bőségesen fűszerezzük sóval és borssal.
Adjunk hozzá vajat egy nagy serpenyőbe közepes lángon. Miután felolvadt, hozzáadjuk a csirkét, és oldalanként 3-4 percig sütjük, amíg teljesen megpirul és majdnem meg nem fő.
Vegyük ki a csirkét, és tegyük egy fóliázott tányérra, hogy melegen tartsa.
Adjuk hozzá a levest, a csirkelevest, a paprikát és a borsot a serpenyőbe. Keverjük össze.
Keverjük hozzá a rizst, a brokkolit és a karfiolt. Adjuk hozzá a sajtot, keverjük, hogy elolvadjon.
Miután a sajt felolvadt, tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, és keverjük be a rizsbe. Fedjük le és főzzük 5 percig, vagy amíg a csirke belső hőmérséklete el nem éri a 75C°-ot.
Sajtos csirke és rizs eredeti képe és receptje:easychickenrecipes
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu