Sajtos csirke és rizs

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 csont nélküli
bőr nélküli csirkemell hosszában félbevágva

frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
2 evőkanál sós vaj (¼ rúd)
300 gramm sűrített tejszínes csirkeleves
1½ csésze csirkehúsleves
¼ teáskanál őrölt paprika
¼ teáskanál őrölt fekete bors
1¾ csésze nyers fehér rizs
1 csésze brokkoli rózsa
1 csésze karfiol rózsa
10-15 dkg sajt


Elkészítés:
A csirkemell mindkét oldalát bőségesen fűszerezzük sóval és borssal. Adjunk hozzá vajat egy nagy serpenyőbe közepes lángon. Miután felolvadt, hozzáadjuk a csirkét, és oldalanként 3-4 percig sütjük, amíg teljesen megpirul és majdnem meg nem fő. Vegyük ki a csirkét, és tegyük egy fóliázott tányérra, hogy melegen tartsa. Adjuk hozzá a levest, a csirkelevest, a paprikát és a borsot a serpenyőbe. Keverjük össze. Keverjük hozzá a rizst, a brokkolit és a karfiolt. Adjuk hozzá a sajtot, keverjük, hogy elolvadjon. Miután a sajt felolvadt, tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, és keverjük be a rizsbe. Fedjük le és főzzük 5 percig, vagy amíg a csirke belső hőmérséklete el nem éri a 75C°-ot.


Sajtos csirke és rizs eredeti képe és receptje:easychickenrecipes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu