Piccata csirke

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 csirkemell hosszában félbevágva
½ teáskanál só
¼ teáskanál őrölt fekete bors
½ csésze liszt
1 evőkanál olívaolaj
6 evőkanál sótlan vaj elosztva (¾ rúd)
1 csésze fehérbor vagy csirkehúsleves
3 evőkanál frissen facsart citromlé (2 citromból)
4 evőkanál kapribogyó lecsepegtetve


Elkészítés:
Mindegyik csirkemell mindkét oldalát bőven megszórjuk sóval és borssal. Helyezzük a lisztet egy tálba, és mártsuk bele minden csirkemellet. Mindkét oldalát bekenjük, és a felesleget lerázzuk. Félretesszük. Melegítsük fel egy nagy serpenyőt olívaolajjal és 3 evőkanál vajjal közepesen magas lángon. Miután a vaj felolvadt és elkezd csillogni/ropogni, hozzáadjuk a csirkét. A csirkét oldalanként 3-4 percig sütjük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a kb. 75 C°-ot. Vegyük ki a csirkét a serpenyőből, és tegyük félre alufóliás tányérra. Adjuk hozzá a csirkehúslevet, a citromlevet és a kapribogyót a serpenyőbe, és enyhén kaparjuk meg az edény alját, hogy kipároljon. Adjuk hozzá a maradék 3 evőkanál vajat, és hagyjuk felolvadni. Forraljuk fel, és hagyjuk 5 percig főni, hogy kissé besűrűsödjön. Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, és kenjük meg a szósszal. Hagyjuk párolni, amíg a csirke át nem melegszik.


Mi az a csirke piccata? Bármilyen „piccata” olyan hús, amelyet lisztbe forgatnak, megpirítanak, és citromvajas szósszal és kapribogyóval tálalják. Piccata csirke képe és receptje eredetileg:easychickenrecipes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu