Piccata csirke
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
2 csirkemell hosszában félbevágva
½ teáskanál só
¼ teáskanál őrölt fekete bors
½ csésze liszt
1 evőkanál olívaolaj
6 evőkanál sótlan vaj elosztva (¾ rúd)
1 csésze fehérbor vagy csirkehúsleves
3 evőkanál frissen facsart citromlé (2 citromból)
4 evőkanál kapribogyó lecsepegtetve
Elkészítés:
Mindegyik csirkemell mindkét oldalát bőven megszórjuk sóval és borssal.
Helyezzük a lisztet egy tálba, és mártsuk bele minden csirkemellet. Mindkét oldalát bekenjük, és a felesleget lerázzuk. Félretesszük.
Melegítsük fel egy nagy serpenyőt olívaolajjal és 3 evőkanál vajjal közepesen magas lángon.
Miután a vaj felolvadt és elkezd csillogni/ropogni, hozzáadjuk a csirkét.
A csirkét oldalanként 3-4 percig sütjük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a kb. 75 C°-ot. Vegyük ki a csirkét a serpenyőből, és tegyük félre alufóliás tányérra.
Adjuk hozzá a csirkehúslevet, a citromlevet és a kapribogyót a serpenyőbe, és enyhén kaparjuk meg az edény alját, hogy kipároljon.
Adjuk hozzá a maradék 3 evőkanál vajat, és hagyjuk felolvadni. Forraljuk fel, és hagyjuk 5 percig főni, hogy kissé besűrűsödjön.
Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, és kenjük meg a szósszal. Hagyjuk párolni, amíg a csirke át nem melegszik.
Mi az a csirke piccata?
Bármilyen „piccata” olyan hús, amelyet lisztbe forgatnak, megpirítanak, és citromvajas szósszal és kapribogyóval tálalják.
Piccata csirke képe és receptje eredetileg:easychickenrecipes
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu