Sült gombás csirke

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4 csont nélküli; bőr nélküli csirkemell filé
1/4 csésze liszt
3 evőkanál vaj
1 csésze szeletelt friss gomba
1/2 csésze csirkehúsleves
1/4 teáskanál só 1/8 teáskanál bors
1/3 csésze aprított mozzarella sajt
1/3 csésze reszelt parmezán sajt
1/4 csésze szeletelt zöldhagyma


Elkészítés:
Lapítsuk ki mindegyik csirkemellet félig. Helyezzük a lisztet egy tálba. Mártsuk a csirkét lisztbe, hogy mindkét oldalát bevonjuk; rázzuk le a felesleget. Egy nagy serpenyőben a csirkemellet 2 evőkanál vajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük. Tegyük át egy kikent sütőedénybe. Ugyanabban a serpenyőben a gombát a maradék vajban puhára pároljuk. Adjuk hozzá a húslevest, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk; főzzük, amíg a folyadék 1/2 csészére csökken, körülbelül 5 percig. Rákanalazzuk a csirkét. Süssük fedő nélkül kb. 180C°-on, amíg a csirke már nem lesz rózsaszín, körülbelül 15 percig. Megszórjuk sajtokkal és zöldhagymával. Addig sütjük, amíg a sajt megolvad, körülbelül 5 percig.


Eredeti recept és kép a Sült gombás csirkéhez:tasteofhome

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu