Könnyű mézes mustáros csirke

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3/4 csésze dijoni mézes mustáros salátaöntet
1/3 csésze csirkehúsleves
1/3 csésze tejszín
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál bors
1/4 csésze liszt
4 csont nélküli; bőr nélküli csirkemell
3 evőkanál olívaolaj
gomba vékonyra szeletelve
1 nagy édes hagyma félbevágva és vékonyra szeletelve


Elkészítés:
Egy kis tálban keverjük össze az első 5 hozzávalót. Helyezzük a lisztet egy sekély tálba. Adjuk hozzá csirkét,forgassuk meg ezekben, rázzuk le a felesleget. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel 2 evőkanál olajat közepes lángon. Barnára sütjük a csirkemellet mindkét oldalon. Vegyük ki a serpenyőből. Ugyanabban a serpenyőben süssük meg a gombát és a hagymát a maradék 1 evőkanál olajon, puhára, 6-8 perc alatt. Adjuk hozzá a mézes mustáros öntetet, kevergetve. Tegyük vissza a csirkemellet a serpenyőbe; felforraljuk. Csökkentsük a hőt; pároljuk fedő nélkül, kb. 12-15 perccel tovább.


Könnyű mézes mustáros csirke receptje és képe eredetileg:tasteofhome

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu