Sült csirke húsgombóc

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1/2 csésze reszelt parmezán sajt
1/2 csésze száraz zsemlemorzsa
1 nagy tojás enyhén felverve
2 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál reszelt fokhagyma
1/2 teáskanál paprika
2 teáskanál darált friss petrezselyem vagy 1/2 teáskanál szárított petrezselyempehely
1/2 teáskanál bors
1 kiló darált csirke


Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 C°-ra. Egy nagy tálban keverjük össze az első 9 hozzávalót. Adjunk hozzá csirkét; enyhén, de alaposan keverjük össze. Megformázzuk kis golyóknak. Helyezzük a húsgombócokat egy kivajazott tepsibe. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Kívánság szerint a tetejére aprított friss petrezselyemzöldet teszünk.


Sült csirke húsgombóc eredeti receptje és képe:tasteofhome

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu