Iskolai torta

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
280 g margarin (szobahőmérsékleten)
280 g porcukor
5 db tojás (szobahőmérsékleten)
280 g liszt
1 sütőpor

350 g porcukor
3-4 evőkanál forrásban lévő víz


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses sütő esetén 160°C). A tepsit sütőpapírral kibéleljük. Egy nagy tálban habosra keverjük a margarint és a cukrot. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, ügyelve arra, hogy mindegyiket jól elkeverjük, mielőtt hozzáadjuk a másikat. Beleszitáljuk a lisztet, és óvatosan összeforgatjuk, hogy tésztát kapjunk. A masszát az előre kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, amíg megkelt, aranybarnára sül, és a beszúrt nyárs tisztán ki nem jön. Hagyja néhány percig hűlni a formában, mielőtt rácsra helyezi, hogy teljesen kihűljön. Miután a torta teljesen kihűlt; egy tálban keverjük össze a porcukrot néhány teáskanál forrásban lévő vízzel, időnként kevés vizet adunk hozzá, amíg sűrű kiöntő állagot nem kapunk. Öntsük a cukormázt a tortára, egy kanál segítségével vezesse a széleihez. Utána diszítjuk...


Iskolai torta eredeti receptje és képe:bakingwithgranny

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu