Sütőben sült BBQ csirke

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A barbecue szószhoz:
1 1/2 c. ketchup
1 c. barna cukor
1/2 c. víz
1/4 c. almaecet
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 evőkanál melasz
1 1/2 tk. só
1/2 tk. reszelet fokhagyma
1/2 tk. reszelt hagyma
1/4 tk. őrölt mustármag

A csirkéhez:
csirkecombok
alsócombok
mellek 2 nagy hagyma vékonyra szeletelve
1 evőkanál extra szűz olívaolaj


Elkészítés:
Barbecue szósz elkészítése: Egy nagy tálban keverjük össze a ketchupot, a barna cukrot, a vizet, az almaecetet, a Worcestershire-t, a melaszt és a fűszereket. Vegyünk ki belőle 1 csésze szószt későbbre. Adjuk hozzá a csirkét a maradék barbecue szószhoz. Fedjük le és tegyük hűtőbe legalább 1 órára, de legfeljebb egy éjszakára. Csirke elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 220C°-ra, és béleljünk ki egy nagy tepsit alufóliával. A hagymát sütőpapíros tepsire tesszük, meglocsoljuk olajjal. Helyezzük a csirkét a hagymára, bőrével felfelé, és süssük 30-40 percig, amíg aranybarna, a belső hőmérséklet pedig eléri a 74C°-ot. Kenjük meg a csirke mindkét oldalát barbecue szósszal, és süssük 5 percig, amíg a bőr ropogós nem lesz, a szósz pedig besűrűsödik.


Sütőben sült BBQ csirke eredeti receptje és képe:delish

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu