Dupla sajtos tészta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
fél kg szarvacska
1 rúd vaj ( olvasztott plusz további vaj a tepsihez)
kb. 35 dkg vörös cheddar sajt
kb. 35 dkg fehér cheddar
3 nagy tojás
2 c. teljes tej

bors


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra, és kenjünk ki egy nagy, mély sütőedényt vajjal vagy főzőpermettel. Egy nagy fazék forrásban lévő sós vízben a makarónit a csomagoláson található utasítások szerint főzzük al dente-re. Lecsepegtetjük, hideg vízzel leöblítjük és félretesszük. Egy nagy tálban (vagy ugyanabban az edényben, amiben a tésztát főztük) keverjük össze a kifőtt tésztát és a vajat, és ízlés szerint sóval és borssal ízesítsük. Keverjünk hozzá 2 csésze cheddar sajtot. Adjuk hozzá a makaróni keverék felét az elkészített tepsihez. Szórjuk meg cheddar sajttal a tésztakeveréket, majd öntsünk rá még egy réteg tésztát (hasonlóan a lasagne készítéséhez). Egy közepes tálban keverjük össze a tojást és a tejet, majd öntsük egyenletesen a tésztára. Fedjük le a tepsit alufóliával és süssük 25-35 percig. Ne süssük túl! A sütőből kivéve levesszük a fóliát és a tetejére szórjuk a maradék cheddar sajtot.Visszatesszük alufólia nélkül és aranysárgára sütjük.


Dupla sajtos makaróni eredeti receptje és képe:delish

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu