Mac and cheese
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
kb. 25 dkg szarvacska
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
1/2 teáskanál darált hagyma
2 csésze teljes tej
1/2 teáskanál csípős szósz(opcionális)
1/2 teáskanál só
kb. 25 dkg cheddar lereszelve
Elkészítés:
Kifőzzük a tésztát.Helyezzük a vajat, a lisztet és a hagymát egy közepes lábosba. Habverővel közepes lángon addig melegítjük, amíg a vaj el nem olvad, és a keverék buborékolni kezd. Ha felforrt, tovább habosítjuk, és egy percig főzzük.
Utána keverjük hozzá a tejet. Folytassuk a főzést és verjük fel közepes lángon, amíg a tej enyhén forrni nem kezd, és ekkor sűrű tejszín vagy mártás állagúra sűrűsödik.
Vegyük le a tűzről. Ízesítsük a fehér szószt a sóval és a csípős szósszal.
Kezdjük el hozzáadni a lereszelt cheddart, egy-egy marékkal, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad. Addig folytassuk, amíg az összes sajt beleolvad a szószba. Ha a szósz túl hideg lesz ahhoz, hogy megolvadjon a sajt, csak rövid ideig tegyük vissza alacsony lángra, hogy tovább olvasszuk a sajtot. A szósz túlhevítése miatt szemcséssé válhat.
Adjuk hozzá a kifőtt és lecsepegtetett tésztát a sajtmártással együtt, és keverjük össze.
Mac and cheese eredeti receptje és képe:budgetbytes
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu