Paradicsomos tészta, fetával

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
kb. 25-30 dkg spagetti
3 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanál szárított bazsalikom
1/2 teáskanál szárított oregánó
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál szárított rozmaring
1/4 teáskanál szárított kakukkfű
1 csipet őrölt pirospaprika
frissen őrölt fekete bors
kb. 10 dkg paradicsompüré
1/2 teáskanál méz
kb. 10 dkg feta sajt


Elkészítés:
Egy nagy fazékba töltünk vizet, és nagy lángon felforraljuk. Amíg a víz felforrására várunk, egy külön serpenyőben kezdjük el a paradicsomszószt. Aprítsunk fel egy gerezd fokhagymát, és keverjük össze az olívaolajjal, bazsalikommal, oregánóval, sóval, rozmaringgal, kakukkfűvel, törött pirospaprikával és törött fekete borssal. Közepes lángon melegítjük. Keverjük össze a keveréket, és hagyjuk, hogy sercegni kezdjen. Keverjük össze és süssük körülbelül egy percig. Adjuk hozzá a paradicsompürét, vegyük le a hőt közepes-alacsonyra, és főzzük tovább, és keverjük addig, amíg a keverék sötétebb árnyalatú vörösre nem válik (kb. 2 perccel tovább). Kapcsoljuk le a tüzet, majd keverjük hozzá a mézet. Amikor a víz kezd forrni, hozzáadjuk a spagettit. Főzzük 7-10 percig, vagy amíg megpuhul. Ha a tészta megpuhult,leszűrjük, majd a paradicsomszósszal együtt a serpenyőbe tesszük. Keverjük össze. Morzsoljunk el körülbelül kb. 5dkg feta sajtot a serpenyőbe, és keverjük össze. Osszuk szét a tésztát az egyes tányérokra, és morzsoljunk fetát minden adag tetejére.


Csípős paradicsomos tészta eredeti receptje és a képe:budgetbytes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu