Spenótos ricotta tészta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
25-30 dkg nyers Szélesmetélt (fettuccine)
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1/2 csésze tej
1 csésze ricotta
1/4 teáskanál só
frissen őrölt bors
kb.10-15 dkg fagyasztott apróra vágott spenót


Elkészítés:
A fagyasztott spenótot egy szűrőedénybe tesszük, hogy felolvadjon, amíg a tésztán és a szószon dolgozunk. Egy nagy fazék vizet felforralunk, majd hozzáadjuk a tésztát. A tésztát hagyjuk al dente főni, majd szűrőedényben szűrjük le. Tartsunk meg körülbelül 1/2 csésze tésztafőző vízből, hogy később szükség esetén lazítsuk vele a szószt. Amíg a tészta forr, elkészítjük a ricotta szószt. A fokhagymát felaprítjuk, és egy nagy serpenyőbe tesszük az olívaolajjal. Közepes-alacsony lángon főzzük 1-2 percig, vagy csak addig, amíg puha és illatos nem lesz (de nem barnul meg). Adjuk hozzá a tejet és a ricottát, majd keverjük viszonylag simára (a ricotta kissé szemcsés lehet). Hagyjuk felmelegedni a mártást, és lassú tűzön forraljuk fel. A szósz forrásakor kissé besűrűsödik. Ha már elég sűrű ahhoz, hogy bevonja a kanalat (3-5 perc), sózzuk, borsozzuk. A felolvasztott spenótot kinyomkodjuk, hogy a lehető legtöbb felesleges vizet eltávolítsuk (nyomkodjuk az öklünkbe), majd adjuk a ricotta szószhoz. Addig keverjük, amíg a spenót el nem oszlik a szószban. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk vagy borsozzuk. Vegyük le a tűzről. A főtt és lecsepegtetett tésztát hozzáadjuk a szószhoz, és összekeverjük. Ha a szósz sűrűvé válik vagy kiszárad, adjunk hozzá egy kis mennyiségű tésztafőző vizet. Melegen tálaljuk.


Az eredeti recept és kép a Spenótos ricotta tésztához:budgetbytes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu