Szalonnás-spenótos tészta parmezánnal

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
kb. 20-25 szalonna
1 hagyma
2 csésze csirkehúsleves
kb. 25 dkg tészta
kb. 10-15 dkg spenót levél (kb. 4 csésze)
1/3 csésze reszelt parmezán (persze lehet a kedvenc sajtunk is nem muszály a parmezán)


Elkészítés:
Vágjuk a szalonnát a csíkokra. A szalonnát egy nagy serpenyőben pirítsuk barnára és ropogósra (nincs szükség extra zsírra). A megpirult szalonnát lyukas kanál segítségével tálba szedjük. Óvatosan öntsük le a zsírt egy külön tálba, és hagyjuk körülbelül egy evőkanálnyit a serpenyőben. Amíg a szalonna sül, a hagymát felkockázzuk. Miután a szalonnát eltávolítottuk, és a zsírt lecsöpögtettük a serpenyőből, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és puhára és átlátszóra pároljuk. Öntsünk két csésze csirkehúslevest a serpenyőbe. Végül a serpenyőbe öntjük a főtt tésztát, fedjük le, és nagy lángon hagyjuk felforrni. Ha felforrt, gyorsan keverjük meg, vegyük le a hőt alacsonyra, és fedővel hagyjuk 10 percig párolni. Keverjük meg a serpenyőben, néhány percenként, lazítsuk meg a tésztát az aljáról, és minden alkalommal gyorsan tegyük vissza a fedőt. 10 perc elteltével a tésztának puhanak kell lennie, és a húsleves nagy része felszívódik. A serpenyő aljában egy kis sűrű, szaftos húslevesnek kell maradnia. Adjuk hozzá a friss spenótot a serpenyőbe, és keverjük addig, amíg bele nem fonnyad a tésztába. Lekapcsoljuk a tüzet, visszatesszük a megfőtt szalonnát a serpenyőbe, a tetejére szórjuk a parmezánt, összekeverjük, majd tálaljuk.


Szalonnás-spenótos tészta parmezánnal eredeti képe és receptje:budgetbytes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu