Fokhagymás tészta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
kb. 25 dkg spagetti tészta
4 gerezd fokhagyma
1/2 csokor zöldhagyma
4 evőkanál vaj
2 teáskanál szójaszósz
2 evőkanál cukor
1 teáskanál szezámolaj
2 evőkanál osztrigaszósz (opcionális)


Elkészítés:
Adjuk hozzá az osztrigaszószt, a cukrot, a szójaszószt és a szezámolajat egy tálba, és keverjük össze. Forraljunk fel egy nagy fazék vizet, és főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint (7-10 percig forraljuk). A kifőtt tésztát szűrőedényben leszűrjük, majd félretesszük. Amíg a tészta fő, a fokhagymát felaprítjuk, a zöldhagymát felszeleteljük. Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben közepes-alacsony lángon. Ha a vaj felolvadt és habos, hozzáadjuk a fokhagymát és a hagymát (a díszítéshez hagyjunk meg belőle), és puhára és illatosra pároljuk (1-2 perc). Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Tegyük a lecsepegtetett tésztát és az osztrigaszósz keveréket a serpenyőbe, és jól keverjük össze, hogy bevonja a tésztát. Ha a tésztája merev vagy ragacsos, ami megnehezíti a keverést, öntsünk egy kevés forró vizet a tésztára, hogy fellazítsa. Tálaláskor a tésztát tetszőleges szeletelt zöldhagymával díszítjük.


Fokhagymás tészta eredeti képe és receptje:budgetbytes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu