Görög spagetti és húsgombóc

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
a húsgombócokhoz:
400g darált marhahús
300g sertés darált
1 lilahagyma reszelve
3 gerezd fokhagyma reszelve
1 tojás
1 evőkanál friss petrezselyem finomra vágva
1 evőkanál friss menta finomra vágva
150g száraz kenyér tejbe áztatva és kinyomkodva
1 evőkanál vörösborecet
csipet só

a paradicsomszószhoz:1 hagyma finomra vágva
2 gerezd fokhagyma lereszelve
1 evőkanál paradicsom szósz
800g apróra vágott paradicsom
200 ml vörösbor
2 tk őrölt kömény
2 tk cukor
1 babérlevél
só és bors ízlés szerint
300g spagetti (vagy bármilyen hosszú tészta)


Elkészítés:
A húsgombóc összes hozzávalóját összedolgozzuk, de ügyeljünk arra, hogy ne keverjük túl. Formázás előtt a húsgombócos keveréket egy órára hűtőbe tesszük. A hagymát és a fokhagymát olívaolajon megpároljuk, amíg megpuhul és illatos lesz. Adjuk hozzá a paradicsompürét, főzzük 1-2 percig, amíg besötétül, majd öntsük le vörösborral. Hozzáadjuk a paradicsomot, a köményt, a cukrot, a sót és a babérlevelet, és lassú tűzön főzzük 20-30 percig, vagy amíg besűrűsödik és megpuhul. Formázzunk húsgombócokat, és tegyük olajozott tepsire. 200 C°-on 20 percig sütjük, vagy amíg meg nem pirul. Adjuk hozzá a szószhoz. Adjuk hozzá a főtt tésztát és egy csepp tésztavizet a szószhoz és a húsgombócokhoz, és óvatosan keverjük össze, ügyelve arra, hogy a húsgombócok ne törjenek szét.


Görög spagetti és húsgombóc eredeti receptje és képe:twistedfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu