Citromos fokhagymás csirke
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
5 csirkecomb
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál szárított rozmaring
1 teáskanál szárított kakukkfű
6 gerezd fokhagyma
1 citrom félbevágva
¼ csésze víz( 50 ml )
zöldség
Csirkemártás
1 kocka csirke alaplé
1 evőkanál kukoricaliszt kevés vízzel
Elkészítés:
Helyezzük a csirkét, sót, borsot, oregánót, rozmaringot és kakukkfüvet egy tálba, összekeverjük.
Adjuk hozzá a fokhagymát, a citromot és a vizet.
Fedjük le és főzzük magas hőmérsékleten 3 órán át.
Távolítsa el a csirkét, a citromot és a fokhagymát, és keverjük hozzá a csirkehúslevet és a kukoricaliszt keveréket.
Addig keverjük, amíg el nem éri a csirkehúslé kívánt állagát.
A mártást ráöntjük a csirkére, és zöldségekkel tálaljuk.
Citromos fokhagymás csirke képe és receptje eredetileg:
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu