Egy serpenyős mézes fokhagymás csirke

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
6 csontos bőrös csirkecomb
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 evőkanál sótlan vaj
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál barna cukor
¼ csésze méz( 85 g )
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 teáskanál szárított oregánó
zöldbab( 450 g )


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200˚C-ra.A csirkecombokat sóval, borssal ízesítjük. Egy nagy, tűzálló serpenyőben közepes lángon olvasszuk fel 1 evőkanál vajat. Hozzáadjuk a csirkemellet bőrével lefelé, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Vegyük ki a csirkecombokat a serpenyőből, és tegyük félre. A felesleges zsírt öntsük le, de hagyjunk benne a szószhoz. Adjuk hozzá a fokhagymát és keverjük meg, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a mézet, a kakukkfüvet és az oregánót, és keverjük össze. Vegyük takarékra a tüzet. Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe. A csirkét bevonjuk a szósszal.Adjuk hozzá a zöldbabot a serpenyőbe.25 percig sütjük, vagy amíg a csirke megpuhul.


Egy serpenyős mézes fokhagymás csirke eredeti képe és receptje:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu