Mikulás palacsinta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 csésze sütő keverék
1 teáskanál őrölt fahéj
2 nagy tojás enyhén felverve
1 csésze teljes tej
1 teáskanál vanília kivonat
2 közepes banán szeletelve
félédes csokoládé chips
1 meggy befőtt
tejszínhab


Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a sütőkeveréket és a fahéjat. Egy kis tálban habosra keverjük a tojást, a tejet és a vaníliát; keverjük a száraz hozzávalókhoz. Öntsük a tésztát 1/4 csészével egy kiolajozott, forró serpenyőre. Fordítsa meg, amikor buborékok képződnek a tetején; addig sütjük, amíg a második oldal aranybarna nem lesz. Helyezzük a palacsintákat az egyes tányérokra. A Mikulás szemére minden palacsintára tegyünk két banánszeletet; tetejére csoki. A fülekhez vágjuk félbe a megmaradt banánszeleteket; helyezzük a palacsinta mindkét oldalára. Az orrhoz használjunk meggybefőtett; helyezzünk egyet minden palacsinta közepére. Tejszínhabbal fújjuk be a szakállt, a kalapperemet és a pom-pomot.


Mikulás palacsinta eredeti képe és receptje:tasteofhome

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu