Tonhalkonzerves penne tészta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
olívaolaj - 2 evőkanál
hagyma - 1 db
4 gerezd fokhagyma
édes füstölt paprika - 1/2 tk
paradicsomszósz - 400 ml
húsleves vagy víz - 450 ml
nyers Penne tészta - 200 g
tonhalkonzerv – 2 doboz
görög joghurt - 125 g
petrezselyem

bors


Elkészítés:
Egy serpenyőben olajat hevítünk. A hagymát felaprítjuk és a forró olajban sütjük. Ezután mehet bele az aprított fokhagyma, és enyhén megpirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk. Összekeverjük, összeforraljuk. Ráöntjük a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük és főzzük kb. 2-3 percig. Felöntjük húslevessel( vagy vízzel ) és felforraljuk. Mehet bele a nyers penne tészta.Így főzzük kb. 10 percig. A tonhalkonzervekről leöntjük, kinyomkodjuk az olajat. A tésztás alapunkhoz hozzáadjuk a tonhalat. Összekeverjük. A petrezselymet felaprítjuk.A tonhalas tésztára mehet a görög joghurt és a petrezselyem. Összekeverjük és összeforraljuk.


Tonhalkonzerves penne tészta eredeti képe és receptje:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu