Lengyel savanyú káposztaleves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
100 gramm szalonna
100 g kolbász
hagyma
sárgarépa
50 g zellerrúd
petrezselyemgyökér
zellergyökér
paprika
100 g savanyú káposzta
3 gerezd fokhagyma
1 chili

rozmaring
szegfűszeg
1.5 liter zöldségalaplé
3 szem közepes burgonya


Elkészítés:
A szalonnát apróra vágjuk. Forró olajon megsütjük, erre mehet rá a felkarikázott kolbászt. Kb.: 5 percig sütjük. Felkockázzuk a hagymát. A szalonnát és a kolbászt kivesszük, és helyére öntjük a hagymát.Pirítjuk majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát. Összekeverjük, sütjük és ezután adjuk hozzá a zellerrúdat, petrezselyemgyökeret,zellergyökeret és a paprikát.Pár percig pároljuk így együtt az egészet. Mehet bele utána a savanyú káposzta, és visszaöntjük a szalonnás kolbászt. Összekeverjük. Mehet bele a fokhagyma, és a chili. Fűszerezzük. Fedő alatt pároljuk kb. 10 percig. Felkockázzuk a burgonyát, hozzáadjuk, és felöntjük az alaplével. Kb. 20 percig fedő alatt főzzük.


Lengyel savanyú káposztaleves eredeti képe és receptje:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu