Lencsesaláta zöldségleves alappal

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 ½ csésze száraz barna lencse
4 csésze zöldségleves
1 teáskanál kóser só
1 csésze negyedekre vágott koktélparadicsom
1 csésze finomra vágott kigyóuborka
¼ csésze apróra vágott vöröshagyma
¼ csésze szárított paradicsom durvára vágva
2 csésze rukkola (vagy apróra vágott spenót)
2 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál olaj
½ evőkanál kristálycukor
½ evőkanál dijoni mustár
1 teáskanál szárított oregánó
½ teáskanál fokhagymapor
¼ csésze feta sajt díszítéshez (opcionális)


Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben pároljuk a lencsét a levessel és ½ teáskanál sóval 15-20 percig, amíg megpuhul. Egy szűrőedénybe szűrjük le őket, majd hagyjuk 5 percig hűlni. Egy közepes tálban keverjük össze a fehérborecetet, az olívaolajat, az olajat , a kristálycukrot, a dijoni mustárt, az oregánót, a fokhagymaport és a ½ teáskanál sót.Amikor a lencse kihűlt, egy nagy tálban összekeverjük az öntettel és a paradicsommal, uborkával, lilahagymával, aszalt paradicsommal és rukkolával. Ízlés szerint adjunk hozzá feta sajtot (ha feta nélkül tálaljuk, kóstoljuk meg, és ha szükséges, tegyünk bele néhány csipet sót). Azonnal tálaljuk, vagy akár 5 napig hűtőben tároljuk.


Lencsesaláta zöldségleves alappal eredetileg (kép, recept):acouplecooks

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu