Egyszerű vöröslencse leves

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3 nagy sárgarépa
1 közepes hagyma
3 zeller
6 gerezd fokhagyma
¼ csésze olívaolaj
2 liter zöldségleves
1 csésze víz
1 kiló vöröslencse
1 ½ evőkanál füstölt paprika
1 ½ teáskanál citromhéj
1 teáskanál só
frissen őrölt fekete bors
görög joghurt vagy tejföl
koriander a tálaláshoz


Elkészítés:
Hámozzuk meg a sárgarépát. A sárgarépát, a hagymát és a zellert apróra vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk . Egy nagy fazékban melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és pároljuk, amíg a sárgarépa megpuhul, körülbelül 5-7 percig. Hozzákeverjük a fokhagymát, és 1 percig pároljuk. Adjuk hozzá a zöldség alaplevet, a vizet, a vöröslencsét, a füstölt paprikát, a citromhéjat, a sót és a frissen őrölt borsot. Lassú tűzön forraljuk, majd félig lefedjük, és óvatosan pároljuk, amíg a lencse megpuhul, de mielőtt szétesne, körülbelül 7-10 percig. (Ha szeretnénk, az utolsó néhány percben tehetünk bele marék zöldeket, például apróra vágott spenótot vagy kelkáposztát). Kóstoljuk meg, és adjunk hozzá további sót ízlés szerint, és egy kevés őrölt fekete borsot.


Az eredeti receptje és képe az Egyszerű vöröslencse levesnek:acouplecooks

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu